dimecres, 12 d’octubre del 2011

Sessió i reflexió.

Les últimes sessions de TIC per a mi van ser molt interessants, principalment perquè van començar a fer ús del JCLIC un programa que et permet crear i executar activitats educatives de totes les matèries.
La sessió , entre d'altres coses més teòriques va consistir en crear una activitat de matemàtiques, jo vaig fer un puzzle el joc consistia en anar movent les fitxes fins que et quedés el dibuix d'un lleó ( l'enllaç està penjat al mateix blog).
L'altre sessió va consistir en posar-nos per grups barrejats ( N I M) i començar a realitzar un treball, el meu grup estava format per l'Encarni, l'Eva i jo mateixa i ens va tocar treballar sobre l'aprenentatge entre iguals van arribar a la conclüsió que aquest aprenetatge es realitzava entre persones, ( companys d classe, amics, companys de feina...) i consisteix en formar grups de poques persones on hi ha un tutor i els demés són tutoritzats per aquest.
Els objectius són els següents:
  • Posar a l’abast dels mestres metodologies inclusives que permetin viure la diversitat com un valor positiu per a l’aprenentatge.
  • Desenvolupar noves didàctiques per a l’ensenyament i aprenentatge de la llengua.
  • Millorar la competència lectora, especialment la comprensió lectora de l’alumnat.
  • Fomentar la capacitat de cooperació entre l’alumnat.
  • Potenciar la implicació de les famílies en les tasques escolars.
Opinió:
Penso que fer aquest tipus d'activitat ens ha servit per a motivar-nos i centrar-nos una mica més en la matèria ja que d'alguna manera utilitzant el jclic i fent activitats mitjançant aquest programa ens pot servir de molt per a un futur, també penso que fer un treballet amb altres persones que no siguin de la nostre classe també fa que coneguem i aprenem altres maneres de treballar i altres persones.
 Aprenentatge entre iguals