diumenge, 24 de juny del 2012

4. El Sharisme

Observant diversos blocs, i buscant per internet sobre el Sharisme he trobat un article molt interessant de Dolors Reig Hernàndez anomenat: Sharisme, l'essència del Web 2.0 l'article comença formulant-se unes sèries de preguntes: "Quina és l’essència del “sharisme”?, Per què compartim? Hem volgut fer-ho sempre? Per què ho fem ara? Què hi guanyem?I relacionat amb tot això: com fomentar la interiorització d’aquesta actitud, imprescindible per a la participació en qualsevol comunitat?"

Ens deixa clar que la funció principal del Sharisme és el fet de compartir informació i crear, també  intenta trobar resposta a l'essència del Sharisme l'autora diu que el Sharisme ha adquirit una gran popularitat i a causa de la seva vinculació a la crítica social .

Per acabar d'entendre el concepte de Sharisme m'agradaria fer referència a Isaac Mao , creador d'aquest concepte ell afirma que el sharisme coincideix amb l’expansió de tecnologies com ara el programari lliure o el web 2.0, que afavoreixen l’intercanvi d’informació: des dels blocs fins al Quora, passant pel Twitter o Facebook.

A continuació podreu llegir una entrevista fet a Isaac Mao per a la contra de la Vanguardia.
"La sociedad será más creativa y eficiente en la medida que seamos capaces de abandonar nuestra reticencia a compartir información e ideas"
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada