diumenge, 24 de juny del 2012

5. Impacte de les TIC a l'escola

Com molt bé diu el títol de l'entrada d'aquesta actualitació, les TIC han tingut un gran impacte a les escoles, han canviat les maneres d'obtenir informació per a fer un treball ( a l'hora de buscar-la) i també la manera d'aprendre dels alumnes. 
Avui en dia sense internet no som gairebé res, qualsevol informació que necessitem buscar la eina principal per a trobar-la és internet. 
Per a completar aquesta informació m'he basat en les idees que reflexava l'Oscar Garcia en el seu blog, ha sapigut diferenciar l'impacte en dsos grans blocs i penso que de veritat són dues reflexions sobre l'impacte molt evidents i reals.
Ell es fixa en la manera de cercar informació dels nens d'avui en dia i la manera d'avaluar dels professors, diu que, a dies d'ara si volem buscar una informació per exemple sobre els animals vertebrats els infants van a la viquipèdia o qualsevol altra pàgina web informativa i imprimeixen un fragment d'allò que volen portar a classe el dia següent, amb això cal tenir present la manera d'avaluar dels mestres, s'han de canviar els criteris  d'avaluació.
"el primer impacte de les TIC a les escoles, han canviat la forma de treballar dels alumnes i per tant també la forma de treballar dels mestres. No podem oblidar aquests efectes i els mestres no podem treballar com si les noves tecnologies no afectessin al funcionament acadèmic de les persones. Les TIC afecten a l’escola encara que no s’utilitzin dins del centre o dins de l’aula."
 El segon impacte sobre les TIC està basat en el paper de l'alumne, com molt bé diu l'Oscar a partir de les noves tecnologies aplicades a l'ensenyament els alumnes tenen un paper bastant més actiu que anteriorment, amb l'ensenyament tradicional era el mestre el que creava el coneixement, els alumnes tan sols eren receptors d'aquests, en canvi, mitjançant les noves tecnologies els infants són creadors del seu pròpi coneixement, els nens busquen la seva informació i cadascú és capaç de triar aquella que per a ell és més entenadora, també poden compartir en xarxa les diferents informacions trobades.
Aquest fet fa que l'aprenentatge sigui més significatiu.

A continuació podeu observar un vídeo trobat a Youtube que parla sobre :

Tecnologia a l'ensenyament: Web 2.0 i centres educatius.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada