dilluns, 25 de juny del 2012

8. Els treballs cooperatius. (Sessions a l'aula)

Durant unes quantes sessions vam presentar els nostres treballs cooperatius, a continuació parlaré d'uns quans d'ells que m'han semblat interessants i sobretot molts d'ells formen part a hores d'ara dels aprenentatges dels alumnes dins l'escola.


 1- Sandra, Elisabet i Adrià.

Han parlat sobre  EVEA , després de fer una presentació a través del prezzi ens han fet contestar una enquesta a través del programa moodle->programari de codi lliure que crea entorns virtuals d'ensenyament i aprenentatge.
El projecte fou iniciat i és mantingut per l'australià Martin Dougiamas, però ha aconseguit reunir una gran comunitat internacional d'usuaris, programadors, desenvolupadors i traductors de tal forma que actualment té 75.000 usuaris registrats i està traduït a 75 llengües, inclòs el català.
La clau del seu èxit és la facilitat d'instal·lació, de configuració, creació de cursos i manteniment del lloc. Està construït sota una òptica de construcció del coneixement basat en el diàleg entre els participants, el constructivisme social. Per això és tan fàcil crear-hi fòrums. Tot i això accepta molts altres tipus d'activitats didàctiques: qüestionaris, lliçons, tasques, wikis, xats, etc.
Considero que són recursos molt interessants que fomentant la participació dels alumnes.

2-Roc, Anna i Gerard.

Van parlar sobre els projectes telemàtics cooperatius. Com que amb una sessió no els va donar temps d'explicar-ho tot el dimecres següent ens van realitzar la part més pràctica a través d'un conte interactiu, ens van posar per grups i entre tots vam escriure un conte.
En aquesta presentació podreu observar la feina feta pels nostres companys.



3-Sandra, Isaac i Xavier.

Aquest grup es va basar en desenvolupar les competències cogntivies mitjançant l'ordinador. Ens van ensenyar diferents jocs on podem treballar la memòria, l'atenció, la flexibilitat...

4- Ethel, Helena i Alba

Aquest grup feia l'exposició sobre les pissarres digials, al principi va tenir alguns problemes tècnics però després es van solucionar.
Ens van explicar com funcionaven i els diferents tipus que hi havia.
La part més pràctica va consistir en una mena de passapalabra on dos alumnes de l'aula hi van poder jugar i després van desenvolupar una activitat del JClic.
En aquest prezi podreu saber-ne més sobre les PDI: Prezi.


6- Josep, Encarni, Esther i Sergi

Ens han explicat com treballar els TIC amb els alumnes nouvinguts, mitjançant diferents jocs em pogut observar que les TIC també es poden aplicar a aquestes persones, a través de jocs interactius podem aprendre la llengua del país on estan.
M'ha semblat una eina molt interessnt per a poder-la treballar a l'escola.

7- Clara, Àngel i Óscar

Ens han volgut ensenyar que a través del JClic es poden treballar diferents llengües.
Han fet una exposició més teòrica i després una de més pràctica, han realitzat un exercici on uns quans de la classe ho feien a través de l'ordinador ( JClic) i els altres amb paper. Em pogut arribar a la conclüsió que els alumnes que han treballat a través del JClic han aprés més ràpid.

9- Núria,Paula i Sara

Han parlat sobre els blogs i els diferents tipus que hi ha.
Han realitzat unes activitats a partir del JClic: relacionar els tipus de blogs amb la seva definició i ¡ relacionar títols de blogs amb la tipologia.
Per acabar ens han ensenyat els blogs de les seves escoles i ens han explicat el seu funcionament.

grup 10: Regina, Estel, Helena i Tamara

També han parlat sobre les pissarres digitals però ambun contingut una mica diferent a l'anterior. A través d'un power ens han explicat diferents activitats que es poden fer en una pissarra digital i ens han proporcionat una web alexandria  on hi ha molts recursos explicats.
La part pràctica anava barrejada amb la teòrica de manera que qui volgués podia sortir a la pissarra digital i fer unes activitats programades per elles.


Les TIC en l'educació inclusiva. Ens van explicar el programa Jaws que tenia com a objectiu facilitar k'ús d'aquests a persones amb discapacitat visual..
Les nostres companyes va crear la següent web: http://neeitic.jimdo.com/

Finalment el meu grup va treballar sobre la web 2.0 i l'eduCAT.
Per finalitzar ambla nostre sessió vam crear un enquesta per saber els conieixements dels nostres companys i amb les seves respostes i les paraules més utilitzades per a ells vam crear un núvol de paraules.


 



-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada